≡ Menu

Как да намерите пролуките в изолацията

За да откриете пролуките при изолация на покрив, направете груба скица на етажа и тавана под таванското помещение. Скицирайте стените, комина, главния водопровод, електрическата инсталация. Всички те имат висок потенциал за изтичане на въздух и вашата скица ще ви помогне да намерите къде точно са пролуките.

За да открите действително откъде изтича въздух, поставете вентилатор на прозореца, така че да духа въздух в къщата. След това затворете всички останали прозорци и врати. Залепете картон около вентилатора, за да премахнете големите празнини. Когато включите вентилатора на максимум, вие леко херметизирате къщата, точно като надут балон. След това, когато сте на тавана (със затворен капак), можете да потвърдите откъде пропуска, след като почувствате преминаването на въздуха.
Друг полезен знак е мръсната изолация. Изолационните влакна филтрират въздуха от къщата, докато преминава, оставяйки мръсотия, която маркира пропускащата зона.

Използвайте пяна или каучук за малки празнини

Най-добре е да използвате пяна или каучук, за да запълните очевидните отвори около електрически кабели и кутии. Уверете се, че сте успели да изолирате около водопровода, защото пролуките около него са големи. Също така потърсете по стените отвори за кабели и замърсена изолация, което би означавало пролука или дълга пукнатина между гипсокартона и стената. Запечатайте ги с каучук.

Работете внимателно с разширяваща се пяна, защото е супер лепкава и е почти невъзможно да я махнете от дрехите и кожата си. Носете ръкавици за еднократна употреба, когато работите с нея.

Метални канали и врати

След затваряне на тавански проходи при напускане на тавана поставете изолацията обратно на мястото и със стара дръжка на метла или пръчка. След това приключете с капака, като ограничите достъпа на въздух със самозалепваща се изолационна лента. Използвайте подобна процедура и ако имате врата с панти, която води към тавана.
Използвайте строителни материали, устойчиви на плесени
Ако имате нужда да построите или да възстановите област, където влагата е проблем, използвайте материали, устойчиви на растежа на плесените и невлияещи се от вода.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!