≡ Menu

Лазерна нано-перфорация

Нано-перфорацията е процедура, която се използва активно не само в козметиката, но и в медицината. Предимството на този метод е излагане на кожата без термично увреждане. Благодарение на лазерна апаратура Excel HR е възможно да се подмладят и отстранят дефектите в най-деликатните области – очи, врат, деколтето.

Що е то лазерна нано-перфорация

Тази процедура се използва повече от две десетилетия и става все по-популярна сред многото методи за подмладяване. Принципът на устройството е способността на клетките да се самооправят. Устройството има специална дюза, която разчупва лазерния лъч в много малки такива. По този начин се създават микроканали, чрез които лазерът прониква в дермата и я уврежда. След известен период от време, увредените зони се възстановяват, образуват се млади еластинови и колагенни влакна. Кожата се изчервява, но след няколко дни това явление се заменя с пилинг на епидермиса. Предимството на този метод е почти абсолютната ремоделиране на кожата, която расте след 2 седмици. Това е много голям плюс, когато се извършва нано-перфорация на кожата на лицето, защото в тази област дермитът има различна дебелина и мобилност. За видими резултати, достатъчно е само еднократна процедура. Сесията продължава 20 минути. В резултат на това се постига дългосрочен ефект. Най-ефективният резултат след лазер е забележим при жени на възраст 50-55 години. При по-възрастните жени може да остане малка васкуларна ретикулума и дълбоки бръчки, тъй като способността на клетките да се самооправят значително намалява с възрастта.

Противопоказания за наноперфорация на лицето

Голямо предимство на процедурата е липсата на болезнени усещания докато трае. Не се наблюдават и козметични дефекти (мехури). Лазерният лъч може да се използва върху всяка част от тялото и при: пигментирани петна, хетерогенни и тен; изгарящ обрив, белези; разширени пори, високо съдържание на мазнини; Мимични, средни и дълбоки бръчки; Слабост и увисване на кожата; Наличие на стрии и белези след наранявания, операции, бременност; Неравен терен.

Възстановителен период след нано-перфорация

След сесията се изискват различни козметични средства и медикаменти, които помагат за регенерирането на кожата. Ако процедурата е извършена през лятото е необходимо кожата да бъде предпазена от лъчите на слънцето с помощта на специални инструменти със SPF, фактор 50.

Лазерна нано-перфорация

Процедурата се извършва само със специално оборудване и специалист. Не е необходима анестезия. След края на облъчването третираните зони стават червени, но без причинени травми. Капилярите се разширяват под въздействието на лазерни импулси. Притокът на кръв има положителен ефект върху метаболизма, така че червеният тен може да се разглежда като начало на положителните промени. Често кожата се връща към обичайния цвят след 1-3 дни.

Ползи от нано-перфорация

Процедурата е подходяща за всички видове кожа; Може да се извършва на амбулаторна база; Рехабилитацията не отнема много време, локалната термолиза на дермата се извършва, без да се засяга епидермиса. След сесията пациентът може да се върне към обичайните дейности; Забавя процеса на стареене и запазва ефекта от много години; Липса на дискомфорт и възпаление; Максималната продължителност на сесията трае 60 минути; Способността за регулиране дълбочината на лазера позволява премахването и на много други дефекти по тялото; Нанофорацията от стари белези и стри се прилага само веднъж, но положителният ефект продължава цял живот. При наличието на дълбоки деформации сесиите LN се комбинират с други процедури; Лазерната перфорация може да се използва като средство за предотвратяване на стареенето.

Използването на лазера в медицината и козметологията позволява не само да се извършват процедури за подмладяване, но и да се коригират проблемни области на кожата. В същото време процесът е възможно най-бърз, безболезнен и безопасен. Разнообразието от механични и лазерни пили премахва горните слоеве на дермата, като по този начин изглажда повърхността. В резултат на това процесът на регенерация активира, дълбоките дефекти и те стават по-малко забележими.

Лазерното нано-перфорация провокира активен процес на регенерация, без да уврежда кожата. Броят на процедурите се определя индивидуално във всеки отделен случай, като се взема под внимание състоянието на кожата, предписанието на дефекти, индивидуалните особености на тялото.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!